"Spelers binnen de financiële sector zijn gebonden aan complexe wet- en regelgeving."

Jet Francke

Advocaat

Jet Francke

Jet Francke

Financial Services / Amsterdam

Achtergrond

Jet Francke is werkzaam binnen de expertise Financial services. Jet is gespecialiseerd in wetgeving inzake financieel toezicht, governance en compliance en adviseert financiële instellingen, waaronder banken en vermogensbeheerders, alsmede niet-financiële instellingen die onderworpen zijn aan wetgeving inzake financieel toezicht.

Expertise

Jet adviseert financiële instellingen op het gebied van (individueel) beleggen, betalen en op het gebied van AML-compliance (op grond van de Wwft en Sw).

Ze geeft advies inzake consequenties (toekomstige) regelgeving voor beleggingsinstellingen (MiFID II/MIFIR), beleggingsfondsen (AIFMD, UCITS IV), aanbieders van betaaldiensten (PSD II) en trustkantoren (Wtt 2018) en regelgeving ter voorkoming van witwassen en sancties (Wwft en Sanctiewet), governance en integriteitszaken.

Ze stelt interne beleidsdocumenten en procedures op, met focus op het voorkomen van belangenconflicten, incidentenmanagement, sanctiemonitoring, transactiemonitoring en governance.

Aanvullende informatie

Jet volgde een dubbele bachelor aan de Universiteit van Utrecht: de bachelor Rechtsgeleerdheid en de bachelor Economics and Business Economics. In  2016 studeerde ze een semester aan Washington University School of Law in St. Louis, Missouri.

In 2020 heeft Jet de master Ondernemingsrecht Cum Laude afgerond aan de Universiteit van Tilburg.

Ze is in 2021 bij de rechtbank van Amsterdam beëdigd als advocaat.Contact information

jet.francke@hvglaw.nl +31 6 21 25 18 91