"Kent u de rechten en aansprakelijkheid van aandeelhouders, bestuurders en commissarissen? "

Ilona Willemars

Advocaat

Ilona Willemars

Ilona Willemars

Corporate M&A / Rotterdam

Achtergrond

Ilona Willemars is al meer dan 30 jaar actief in het ondernemingsrecht in de breedste zin van het woord. Haar werkterrein is vooral het klassieke vennootschapsrecht, corporate governance, aandelen gerelateerde beloningen en joint ventures.

Als voormalig curator adviseert zij over doorstarts en ‘vijf-voor-twaalf’ situaties. Op het grensgebied van het insolventierecht en ondernemingsrecht heeft het onderwerp vormgeving van bestuur en toezicht en aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen haar bijzondere belangstelling.

Expertise

Ilona heeft zich tevens gespecialiseerd in aandelen gerelateerde beloningen en bezoldigingsbeleid. Voor vele beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen heeft Ilona aandelen- of optieplannen ontworpen voor (groepen van) werknemers. Voor grote Amerikaanse en Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen coördineren Ilona en haar team de internationale uitrol van deze aandelen- of optieplannen.

Aanvullende informatie

Ilona is lid van de Vereniging Handelsrecht, de Vereniging voor corporate litigation en het Rotterdams Juridisch Genootschap.

Ilona schreef meer dan tweehonderdvijftig publicaties over haar vakgebied, onder meer voor diverse wetenschappelijke tijdschriften, en werkte mee aan verschillende boeken.Contact information

ilona.willemars@hvglaw.nl +31 6 29 08 36 11