"Een fusie of overname is ingrijpend omdat alle belangen moeten worden meegewogen."

Francijn de Rotte

Advocaat

Francijn de Rotte

Francijn de Rotte

Corporate M&A / Amsterdam

Achtergrond

Francijn is werkzaam binnen de expertise Corporate M&A. Zij houdt zich bezig met het ondernemingsrecht in algemene zin en met het begeleiden van (internationale) fusies- en overnames.

Expertise

Francijn is gespecialiseerd in (grensoverschrijdende) fusies- en overnames (M&A), ondernemingsrecht, due diligence onderzoeken, joint ventures, corporate governance en contractenrecht. Daarnaast adviseert Francijn binnen het ondernemingsrecht in algemene zin en beoordeelt zij commerciële overeenkomsten (distributie-, agentuur-, koop/verkoopovereenkomsten).

Aanvullende informatie

Francijn is in mei 2011 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen met als specialisatie bedrijfsrecht. Sinds begin 2011 is Francijn werkzaam bij HVG Law. Eerst binnen de praktijkgroep Ondernemingsrecht in Den Haag en vanaf begin 2017 binnen de praktijkgroep Corporate M&A in Amsterdam.

In Den Haag was Francijn actief in de gezondheidszorg, lifesciences, biotech, pharma en technologie sectoren. In deze sectoren heeft Francijn veel publieke en private partijen en hun bestuurders en toezichthouders geadviseerd bij publiek-private samenwerkingen, joint-ventures (bijvoorbeeld Medco Health Solutions inzake joint ventures, pharma regelgeving en desinvesteringen in Nederland), fusies en overnames, participaties, splitsingen, herstructureringen en privatiseringen (bijvoorbeeld herstructurering en verkoop door de Staat der Nederlanden (Ministerie van Volksgezondheid) van het Nederlands Vaccin Instituut aan Serum Institute of India).

Francijn is sinds 2011 toegelaten als advocaat bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

In december 2016 heeft Francijn de Grotius specialisatieopleiding Vennootschap & Onderneming afgerond.Contact information

francijn.de.rotte@hvglaw.nl +31 6 21 25 15 80