"Waarde toevoegen aan de cliënt verliezen wij nooit uit het oog. "

Emanuel van Praag

Advocaat

Emanuel van  Praag

Emanuel van Praag

Financial services / Amsterdam

Achtergrond

Emanuel is senior manager met meer dan 13 jaar ervaring in financieel recht. Vanwege zijn proceservaring houdt hij rekening met hoe een beslissing (soms jaren later) aan de rechter of toezichthouder kan worden uitgelegd.

Expertise

Emanuel heeft een brede kennis van het Europese recht en conflictenrecht dat van toepassing is op Europese financiële instellingen. Hij is geïnteresseerd in FinTech en vindt het uitdagend nieuwe businessmodellen en technologieën te begrijpen en te vertalen naar de juridische wereld. Als voormalig Head of Regulatory Compliance van een FinTech onderneming begrijpt Emanuel de bijzondere uitdagingen van (startende) FinTech ondernemingen. Emanuel begeleidt vergunningsaanvragen van betaalinstellingen en beleggingsondernemingen.

Hij assisteert bij de implementatie van MiFID I en II, PRIIPS, PSD2, IDD waaronder gap analyses, project management, compliance en training van management en front office inzake nieuwe reglementaire voorschriften en adviseert beleggingsinstellingen en fondsenbeheerders inzake de (her)-structurering van fondsen en specifieke toezichtsvraagstukken.

Emanuel is ervaren in het in kaart brengen van grensoverschrijdende regelgeving en bedreven in het opstellen van beleidsdocumenten. Vanwege zijn ervaring in procesrecht en in het onderhouden van contact met  toezichthouders kan hij de risico’s goed beoordelen.

Aanvullende informatie

Emanuel is opgeleid aan de universiteiten van Leiden (meester in de rechten 2006), Oxford (Magister Juris 2007) en Amsterdam (gepromoveerd 2017).

Hij heeft bijzondere kennis op het snijvlak van Europees recht en financieel recht. Emanuel is senior fellow bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij doet onderzoek naar en geeft les in financieel recht (FinTech en recht).

Emanuel is auteur van het handboek: “Europees financieel toezicht; Bevoegdheden in het Europees financieel toezicht” en het boek “PSD2: naar open banking en bankieren in een ecosysteem

 Contact information

emanuel.van.praag@hvglaw.nl +31 6 29 08 40 45