"Waarde toevoegen aan de cliënt verliezen wij nooit uit het oog. "

Emanuel van Praag

Advocaat

Emanuel van  Praag

Emanuel van Praag

Financial services / Amsterdam

Achtergrond

Emanuel is specialist op het gebied van Financieel recht. Hij begeleidt financiële ondernemingen bij de implementatie van regelgeving, lancering van nieuwe producten en diensten en geschillen met cliënten of toezichthouders.

Daarnaast maakt hij deel uit van FSO: een internationale financiële serviceline van EY, die zich breed inzet ter ondersteuning van financiële instellingen.

Expertise

Emanuel combineert juridische diepgang met een praktische aanpak. Als voormalig bedrijfsjurist, begrijpt hij hoe regels de commercie en bedrijfsprocessen raken en hanteert hij een pragmatisch aanpak. Emanuel kan juridische vragen ook tot op de bodem uitzoeken. Hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. Vanwege zijn proceservaring houdt hij rekening met hoe een beslissing (soms jaren later) aan de rechter of toezichthouder kan worden uitgelegd.

Zijn andere grote interesse is FinTech. Hij vindt het uitdagend nieuwe businessmodellen en technologieën te begrijpen en te vertalen naar de juridische wereld. Als voormalig Head of Regulatory Compliance van een FinTech onderneming begrijpt Emanuel de bijzondere uitdagingen van (startende) FinTech ondernemingen.

Aanvullende informatie

Emanuel werkte 6 jaar als advocaat en 4 jaar als bedrijfsjurist bij financiële ondernemingen.

Emanuel is opgeleid aan de universiteiten van Leiden (meester in de rechten 2006), Oxford (Magister Juris 2007), en Amsterdam (promotie 2017).

Emanuel heeft bijzondere kennis op het snijvlak van Europees recht en financieel recht. Hij is auteur van het handboek: “Europees financieel toezicht; Bevoegdheden in het Europees financieel toezicht”.

Emanuel is senior fellow bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij doet onderzoek naar en geeft les in financieel recht.Contact information

emanuel.van.praag@hvglaw.nl +31 6 29 08 40 45