"Vrijwel elke transactie heeft een financieringselement. Vroegtijdige betrokkenheid is daarom van groot belang."

Dennis Winkel

Advocaat

Dennis Winkel

Dennis Winkel

Finance law / Amsterdam

Achtergrond

Dennis is senior manager en werkzaam binnen de expertise Finance law in Amsterdam. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring in de juridische en financiële sector. Voor HVG Law heeft Dennis gewerkt in de financierings- en herstructureringspraktijk van verschillende internationale advocatenkantoren. Een groot deel van zijn carrière is hij werkzaam geweest op de distressed assets afdeling van de Rabobank, waarvan 4,5 jaar in São Paulo, Brazilië.

Expertise

Dennis is gespecialiseerd in transactie- en advieswerk met betrekking tot financieringen, zekerheden en insolventie. Hij adviseert onder andere over acquisitie en asset financiering, gesyndiceerde leningen (waaronder LMA), (her)structureringen en Nederlandse zekerheidsrechten.

Aanvullende informatie

Dennis is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en voor het eerst beëdigd als advocaat in 2001.

In 2006 heeft hij met succes de postacademische opleiding “Financiering & Zekerheden” aan de Grotius Academie afgerond, in 2011 gevolgd door postacademische opleiding “Insolventierecht voor Banken” aan de Radboud Universiteit Nijmegen (cum laude).

Dennis heeft verschillende risk management en financiële transacties gerelateerde opleidingen gevolgd, waaronder bij Moody’s Analytics en de Loan Market Association (LMA) in London.Contact information

dennis.winkel@hvglaw.nl +31 6 55 44 25 84