"Vrijwel elke transactie heeft een financieringselement. Vroegtijdige betrokkenheid is daarom van groot belang."

Dennis Winkel

Advocaat

Dennis Winkel

Dennis Winkel

Finance law / Amsterdam

Achtergrond

Dennis is werkzaam binnen de expertise Finance law. Dit team adviseert over nationale en internationale financieringstransacties, financiële herstructureringsprojecten, Nederlandse zekerheidsrechten en -structuren alsmede over cash management oplossingen.

Expertise

Dennis is gespecialiseerd in transactie- en advieswerk op het gebied van financieringen, zekerheden en insolventie. Hij adviseert onder andere op het gebied van acquisitie- en assetfinancieringen, gesyndiceerde leningen (waaronder LMA recommended), (financiële) herstructureringen en het vestigen en uitwinnen van Nederlandse zekerheidsrechten.

Aanvullende informatie

Dennis is in 2000 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en in 2001 voor het eerst beëdigd als advocaat. In 2006 heeft hij met goed gevolg de postacademische opleiding “Financiering en Zekerheden” aan de Grotius Academie afgerond, in 2011 gevolgd door de opleiding “Insolventierecht voor Banken” aan de Radboud Universiteit Nijmegen (cum laude). Daarnaast heeft Dennis verschillende risk management en op financieringstransacties gerichte opleidingen gevolgd, waaronder bij Moody’s Analytics en de Loan Market Association (LMA) in Londen.

Voor zijn start bij HVG Law heeft Dennis gewerkt in de financierings- en herstructureringspraktijk van verschillende internationale advocatenkantoren. Een groot deel van zijn carrière is hij werkzaam geweest op de distressed assets afdeling van Rabobank, waaronder 4,5 jaar in São Paulo, Brazilië.Contact information

dennis.winkel@hvglaw.nl +31 6 55 44 25 84