HVG Logo

Dennis Apperloo

Advocaat

Praktijkgebied

Dennis Apperloo is werkzaam binnen de praktijkgroep Pensioenrecht en financieel recht. Hij houdt zich onder meer bezig met advisering over (nieuwe) regelgeving op het gebied van financieel toezicht en compliance. Daarnaast adviseert Dennis veelvuldig over de publiek- en privaatrechtelijke implicaties bij het aanbieden van consumptief krediet en het verlenen van betaaldiensten (o.a. PSDII). Dennis is eveneens betrokken geweest bij onderzoeken door DNB en AFM. In dit verband verleent hij bijstand in procedures over markttoegang en handhaving.

Expertise/Credentials

Dennis adviseert meer in het bijzonder banken, verzekeraars, betaaldienstverleners en consumptief kredietaanbieders. Daarnaast adviseert Dennis regelmatig marktpartijen die te maken krijgen met nieuwe financieel rechtelijke wet- en regelgeving op het gebied van consumentenkrediet en betaaldiensten.

Aanvullende informatieDennis is in 2011 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, richting ondernemingsrecht en financieel recht. Voordat Dennis de overstap naar HVG Law maakte, was hij werkzaam als advocaat bij DLA Piper Nederland N.V. en als paralegal bij ING Bank Nederland N.V .

Dennis is lid van de Vereniging voor Financieel recht.