"Ik maak en houd het graag werkbaar."

Bianca van Tilburg

Associate Partner / Advocaat

Bianca van  Tilburg

Bianca van Tilburg

Financial services | Amsterdam

Achtergrond

Bianca van Tilburg is Associate Partner en heeft ruim 20 jaar ervaring in de financiële sector. Ze is gespecialiseerd in governance-, compliance- en toezichthoudervraagstukken. Daarnaast houdt ze zich bezig met wijzigingen in het pensioenstelsel en de implementatie daarvan, zowel voor werkgevers, pensioenuitvoerders als bij uitvoeringsorganisaties.

Expertise

Ruime ervaring inzake wijziging van pensioentoezeggingen en de impact van fusies en overnames op het arbeidsvoorwaardepensioen, governance en compliance vraagstukken, eventueel in relatie tot onderzoeken van de toezichthouders DNB en/of AFM. Ze adviseert en begeleidt trajecten waarin naast wet- en regelgeving en intern beleid ook gedrag en cultuur een rol spelen en bereidt kandidaat leden van Raden van Bestuur en Raden van Toezicht/Commissarissen voor op de geschiktheidstoets door DNB/AFM.

Ze is externe compliance officer bij financiële instellingen, adviseert en monitort de naleving van procedures en beleid inzake integriteit,  coördineert en begeleidt de afhandeling van incidenten, verzorgt awareness trainingen over compliance en integriteit en adviseert inzake de integriteit risico analyse en de vastlegging daarvan in beleid en procedures. Ze  coördineert en begeleidt financiële instellingen bij on-site onderzoeken van de toezichthouders alsmede bij het zorgen voor een effectieve relatie met de toezichthouder.

Aanvullende informatie

Bianca is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam in de studierichting bedrijfsrecht. Sinds januari 2016 is ze Certified Compliance Professional bij het NCI en sinds augustus 2019 Certified Information Privacy Professional/ Europe (CIPP/E).

Bianca is coördinator van een deelnetwerk van Vrouwen in Institutioneel Pensioen en lid van de Vereniging voor Pensioenrecht. Ze is docent aan het instituut voor pensioeneducatie en aan het instituut voor arbeidsrecht. Ze treedt regelmatig op als spreker op interne of externe seminars.Contact information

bianca.van.tilburg@hvglaw.nl +31 6 29 08 38 12