"Ik denk graag met u mee om tot de beste oplossing te komen."

Bernard Timmer

Advocaat

Bernard Timmer

Bernard Timmer

Financial services / Amsterdam

Achtergrond

Bernard Timmer is werkzaam binnen de expertise Financial services. Hiervoor heeft een periode bij een Nederlandse bank gewerkt als Compliance Risk Analyst.

Expertise

Bernard adviseert zowel financiële instellingen (banken, vermogensbeheerders en beleggingsfondsen) als niet-financiële instellingen die onderworpen zijn aan wetgeving inzake financieel toezicht.

Hij geeft advies inzake consequenties (toekomstige) regelgeving voor beleggingsinstellingen (MiFID II/MIFIR), beleggingsfondsen (AIFMD, UCITS IV), aanbieders van betaaldiensten (PSD II) en trustkantoren (Wtt 2018) en regelgeving ter voorkoming van witwassen en sancties (Wwft en Sanctiewet), governance en integriteitszaken.

Hij stelt interne beleidsdocumenten en procedures op, met focus op het voorkomen van belangenconflicten, incidentenmanagement, sanctiemonitoring, transactiemonitoring en governance.

Bernard verdiept zich daarnaast veel in het (veranderende) pensioenrecht en maakt deel uit van het compliance team voor diverse pensioenfondsen.

Aanvullende informatie

Bernard is afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden in de studierichting financieel recht. Daarnaast heeft hij een semester aan Monash University in Melbourne gestudeerd.Contact information

bernard.timmer@hvglaw.nl +31 6 21 25 11 35