Grenzeloos advies door wereldwijd netwerk

 • Share

Op deze pagina leest u meer over recente deals en andere interessante zaken binnen onze praktijk.

 • HVG Law adviseert Remondis Nederland B.V. bij de overname van Groen Recycling Twente B.V. en RRT Betuwse Groen Recycling B.V.

  Remondis Nederland B.V. en Bruins & Kwast Exploitatie B.V. hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Groen Recycling Twente B.V. in Goor en RRT Betuwse Groen Recycling B.V. in Geldermalsen.

  De overgenomen activiteiten behelzen de inzameling en verwerking van groenafval, sloop en resthout, verwerking van RKG slib en een milieupark in Goor. De activiteiten zullen na de verkoop worden voortgezet onder de naam Bruins & Kwast Biomass Management en als zelfstandig onderdeel deel gaan uitmaken van de Remondis groep in Nederland. Met deze overname versterkt Remondis haar positie in de Nederlandse markt en geeft het verdere invulling aan haar ambities.

  Remondis is een moderne dienstverlener op het gebied van afvalinzameling, recycling en rioolservice. Remondis is een familiebedrijf, opgericht in 1934. Ondanks het feit dat Remondis in meer dan 35 landen actief is, heeft Remondis een grote regionale betrokkenheid.

  Contactpersoon: Hendrik-Jan Bleijerveld
  T: 088 407 0405
  E: hendrik-jan.bleijerveld@hvglaw.nl

 • Fortino Capital stapt in BuyBay met groei-financiering

  HVG Law adviseert BuyBay, toonaangevende aanbieder van e-commerce after-sale services, bij het aantrekken van groeifinanciering van Fortino Capital, een Belgisch venture capital fonds met aandacht voor schaalbare producten en diensten.

  Contactpersoon: Matthijs Driedonks
  T: +31 (0)88 407 04 08
  E: matthijs.driedonks@hvglaw.nl

 • HVG adviseert het Franse Capelle Investissements S.A. bij de succesvolle overname van De Lange & De Vries Holding B.V.

  Capelle Investissements S.A. uit Frankrijk heeft de acquisitie van De Lange & De Vries Holding B.V. succesvol afgerond. De Capelle Group is leider op het gebied van speciaal transport in Frankrijk en Europa. De Lange & De Vries Holding is een internationaal opererend transportbedrijf dat gespecialiseerd is in uitzonderlijk vervoer, zoals het transport van lange, hoge, brede of zware lading.

  Contactpersoon: Matthijs Driedonks
  T: +31 (0)88 407 04 08
  E: matthijs.driedonks@hvglaw.nl

 • IWR koopt Beauty Sauna Peize

  International Wellness Resorts (IWR) heeft 100% van de aandelen van Sauna Peize B.V. gekocht. IWR heeft daarmee haar totale aantal wellnessresorts in Nederland uitgebreid naar zes wellnessresorts. Beauty Sauna Peize zal haar activiteiten voortzetten onder de naam SpaWell.

  Contactpersoon: Matthijs Driedonks
  T: +31 (0)88 407 04 08
  E: matthijs.driedonks@hvglaw.nl

 • HVG en EY begeleiden founder bij de verkoop van een meerderheidsbelang in Connectis Group aan SIDN

  HVG en EY hebben founder bijgestaan bij de verkoop van een belang van 65% van de aandelen in Connectis Group B.V. aan SIDN Deelnemingen B.V.

  Connectis is een van de grootste aanbieders van veilige inlogoplossingen en authenticatie in Nederland, met klanten als de Belastingdienst, de Europese Commissie, uitgever Wolters Kluwer en de verzekeringsmaatschappijen VGZ, Menzis en Achmea.

  SIDN Deelnemingen B.V. is een dochter van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). SIDN, een van de voorlopers op het gebied van domeinregistratie, registreert alle .nl domeinnamen op het internet. SIDN richt zich hiernaast ook op activiteiten in het verlengde hiervan, als een bijdrage aan veilig internetverkeer en het verder ontwikkelen van het wereldwijde web.

  Connectis beoogt met de verkoop van het meerderheidsbelang haar groeiambities te realiseren en haar veilige inlogoplossingen en herbruikbare digitale identiteiten verder te ontwikkelen. SIDN verkrijgt met de overname een substantiële positie op de markt van digitale identiteiten en veilige internetoplossingen, waarmee zij haar doelstelling met betrekking tot veilig internetverkeer nader wenst te verwezenlijken.

  Interview Sijmen de Lange in Mr. in rubriek Dealmaker van de week.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: +31 (0)88-407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • Rotterdamse ondernemer Peter Goedvolk verkrijgt meerderheidsbelang in TNO Bedrijven en haar bedrijvenportfolio

  First Dutch Companies B.V., het innovatieplatform van ondernemer Peter Goedvolk, heeft een meerderheidsbelang verkregen (onder voorbehoud van goedkeuring relevante mededingingsautoriteiten) in TNO Bedrijven B.V. en haar bedrijvenportfolio. De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek TNO behoudt een minderheidsbelang.

  TNO Bedrijven B.V. zal verdergaan onder de naam First Dutch Innovations. Peter Goedvolk, die bekendheid verwierf als oprichter van olie- en brandstofhandelaar Argos, voegt het bedrijf toe aan de groep waar ook First Dutch en Count Trading & Logistics toe behoren.

  TNO Bedrijven B.V. betreft een portfolio van 27 jonge en snel groeiende technologiebedrijven met in totaal ruim 1100 medewerkers in de sectoren 'high tech', gezondheid en energie. First Dutch Innovations zal zich ontwikkelen tot een breed valorisatie platform voor innovatie binnen Nederland waardoor de innovatie-economie in Nederland duurzaam wordt gestimuleerd. De bedrijven in de portefeuille krijgen van First Dutch Innovations ondersteuning op het gebied van strategie, commercie en financiën.

  Contactpersoon: Frank Zandee
  T: +31 (0)88-407 0201
  E: frank.zandee@hvglaw.nl

 • HVG adviseert Schouten Zekerheid bij overname Boelaars & Lambert

  HVG heeft Schouten Zekerheid bijgestaan bij de overname van branchegenoot assurantieintermediair Boelaars & Lambert.

  Schouten Zekerheid is een leidende Rotterdamse verzekeringsintermediair gespecialiseerd in het risicobeheer voor ondernemingen en heeft meer dan 65 jaar ervaring op diverse verzekeringsgebieden.

  Boelaars & Lambert is een gevestigde verzekeringsintermediair op het gebied van transport- en logistieke verzekeringen. De assurantieportefeuille van Boelaars & Lambert sluit uitstekend aan bij de assurantieporfeuille van Schouten Zekerheid en biedt Schouten Zekerheid de mogelijkheid haar dienstverleningspakket nader uit te breiden.

  Met de overname van Boelaars & Lambert door Schouten Zekerheid ontstaat een verzekeringsmakelaar die met 150 werknemers behoort tot de top 5 van onafhankelijke intermediairbedrijven in Nederland.

 • Coöperatie N.P.R.C. (Nederlandse Particuliere Rijnvaart-Centrale Coöperatie U.A.) fuseert met Coöperatieve Binnenscheepvaart Vereniging B.A. (CBV)

  HVG heeft N.P.R.C. geadviseerd en bijgestaan bij de fusie met CBV. N.P.R.C., een coöperatie van Europese binnevaartondernemers in droge lading, is gefuseerd met Coöperatieve Binnenscheepvaart Vereniging CBV. Als gevolg van de fusie worden de krachten van beide coöperaties gebundeld alsmede die van de aangesloten schippers met ongeveer 120 schepen. De nieuwe coöperatie vervoert jaarlijks ongeveer 11 miljoen ton aan ladingpakket. N.P.R.C. nam in 2014 Overmeer Transport Group over waarmee zij de derde speler van de droge ladingvaart in Noordwest-Europa werd.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: +31 (0)88-407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • HVG adviseert Cire Facility Group bij de toetreding van Bencis als aandeelhouder in EW Facility Services

  Bencis Capital Partners neemt via Experience Holding BV naast Cire Facility Group een belang in EW Facility Services. EW Facility Services levert multi-service facilitaire diensten, hoofdzakelijk bestaande uit schoonmaakdiensten aangevuld met aanverwante diensten. Reden voor de transactie is dat Cire Facility Group kapitaal en expertise wenst te aan te trekken om de (internationale) groeiambities van EW Facility Services te kunnen verwezenlijken en versnellen.

  Contact: Hendrik-Jan Bleijerveld
  T: +31 (0)88-407 0405
  E: hendrik-jan.bleijerveld@hvglaw.nl

 • HVG begeleidt aankoop Rotterdams icoon door Tieleman

  Op 5 oktober 2016 werd de Euromast in Rotterdam verkocht en geleverd aan de Tieleman Groep, die bij deze transactie werd geadviseerd door de advocaten van HVG Law.

  Tieleman, bekend van de Rotterdamse Watertaxi en Hotel New York, verzorgt al sinds 2003 de exploitatie van de Euromast en is ook partner van Jamie Oliver’s restaurantgroep ‘Jamie’s Italian’, met onder meer een vestiging in de Rotterdamse Markthal. Nu eindelijk ook het vastgoed van de Euromast in handen is van Tieleman heeft hij serieuze vervolgplannen met de 185 meter hoge monumentale attractie: “Ik ben van plan haar wederom te laten stralen in de skyline van Rotterdam, zoals ze straalt in de harten van de Rotterdammers.”

  Namens HVG waren hierbij betrokken: Sander Simonetti en Arditza de Groot.

  Contact:
  T: +31 (0)88-407 00 28
  E: sander.simonetti@hvglaw.nl

 • The Hilsinger Company neemt Optiplus over

  HVG staat de aandeelhouders van Optiplus B.V. bij in de verkoop van Optiplus B.V. aan The Hilsinger Company

  The Hilsinger Company neemt 100% van de aandelen in Optiplus B.V. over door middel van haar Nederlandse dochtermaatschappij Hilco Netherlands B.V. The Hilsinger Company is toonaangevend leverancier van optiek- en oogverzorgingssproducten, -accessoires en –instrumenten in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australië en bedient talloze grote klanten in Europa en Zuid-Amerika. Met de overname van Optiplus B.V. versterkt The Hilsinger Company haar groothandel-, distributie- en online distributieactiviteiten in de Benelux en Duitsland.

  Contact:
  T: +31 (0)88-407 0116
  E: martin.kaptein@hvglaw.nl

 • Updata Partners stapt in MPO met groei-financiering

  HVG adviseert MP Objects, toonaangevende aanbieder van cloud-based Customer Chain Control Software-as-a-Service, bij het aantrekken van USD 10 miljoen groeifinanciering van Updata Partners, een investeringsfonds uit Washington, DC.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: +31 (0)88-4070228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • Charterhouse Capital Partners LLP koopt de Vemedia Groep van IK Investment Partners

  Charterhouse koopt de Vemedia Groep, een snelgroeiende producent en distributeur van farmaceutische producten en voedingssupplementen, van IK Investment Partners. Charterhouse koopt de Vemedia Groep, een snelgroeiende producent en distributeur van farmaceutische producten en voedingssupplementen, van IK Investment Partners. Charterhouse is reeds eigenaar van het Franse Cooper, een toonaangevende producent en distributeur van farmaceutische OTC producten. Het management van de Vemedia Groep participeert tevens in deze acquisitie. De ondernemingen van Cooper en Vemedia zijn zeer complementair aan elkaar en zal zorgen voor een verdere groei en consolidatie binnen de farmaceutische OTC industrie. NautaDutilh en De Brauw Blackstone Westbroek vertegenwoordigen Charterhouse in deze transactie. HVG vertegenwoordigt het management van de Vemedia Groep in deze transactie.

  Contactpersoon: Richard Norbruis
  T: 088 407 1249
  E: Richard Norbruis

 • HAV verkoopt haar gewone aandelen in Mid Ocean Brands aan Korenvliet

  Mid Ocean Brands, een leverancier van promotieartikelen, heeft op 12 juli 2016 bekendgemaakt dat alle gewone aandelen in Mid Ocean Brands die werden gehouden door HAV zijn verkocht aan Korenvliet.

  Korenvliet is het investeringsbedrijf van de bestuursleden van Mid Ocean Brands. De HAV Groep blijft actief als meerderheidsaandeelhouder in Favorite Gifts, onder meer bekend van haar merken Giving Europe en Van Helden Relatiegeschenken. Mid Ocean Brands en Giving Europe hebben altijd los van elkaar bestaan en zullen onafhankelijk van elkaar actief blijven als marktleiders in promotieartikelen; voor de klanten van beide bedrijven zal er niets veranderen.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088 407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • Sanoma Media Netherlands neemt Kortingisleuk.nl en Scoupy over

  HVG staat Kortingisleuk.nl bij in de verkoop aan Sanoma Media Netherlands.

  Naast Kortingisleuk.nl heeft Sanoma Media tevens Scoupy overgenomen. Het mangement van Kortingisleuk.nl en Scoupy blijven betrokken en houden een minderheidsbelang. Kortingisleuk.nl en Scoupy zijn online platformen gespeciliseerd in cashback acties en mobile couponing. Sanoma Media Netherlands, een uitgever die onderdeel uit maakt van het beursgenoteerde Finse Sanoma, wil door middel van deze overnames bouwen aan het grootste datagedreven marketingplatform voor Fast Moving Consumer Goods merken.

  Contactpersoon: Bart Wolters
  T: +31 (0)88-407 0204
  E: bart.wolters@hvglaw.nl

 • HVG en EY Tax staan de AutoBinck Groep bij in de overname van smart mobility bedrijf Radiuz

  HVG en EY Tax hebben de AutoBinck Groep bijgestaan bij de koop van het smart mobility bedrijf Radiuz.

  Radiuz biedt de zakelijke reiziger mobiliteitsoplossingen aan via haar eigen mobiliteitsplatform. De zakelijke reiziger heeft met behulp van één platform toegang tot verschillende mobiliteitsdiensten zoals tanken, parkeren, taxivervoer, openbaar vervoer, autohuur of zelfs elektrisch laden. De AutoBinck Groep is een internationaal bedrijf met het hoofdkantoor in Nederland, opgericht in 1907, met activiteiten in autodistributie, autoretail, leasing en mobility management, alsmede de distributie en verkoop van onderdelen en accessoires. De AutoBinck Groep heeft circa 2.200 werknemers werkzaam in de Benelux en Centraal-Europa en genereerde een omzet van ruim één miljard euro in 2015.

  De AutoBinck Groep speelt met de overname van Radiuz in op allerlei nieuwe ontwikkelingen rondom mobiliteit en op nieuwe trends die de auto-industrie radicaal zullen veranderen.

  Contactpersoon: Antoinette van Beest-de Mul
  T: 088 407 0262
  E: antoinette.van.beest@hvglaw.nl

 • HVG staat Imperial bij in de aankoop van grootste Europese aanbieder van palletdistributie Palletways

  HVG adviseert Imperial Mobility International B.V., een dochter van Imperial Holdings Limited, bij de aankoop van 100% van de aandelen in Palletways Group Limited en diens dochterondernemingen.

  Per 1 juni 2016 is aangekondigd dat Imperial heeft ingestemd met het verwerven van Palletways van de huidige aandeelhouder Phoenix Equity Partners voor een totale transactiewaarde van £163 miljoen. Palletways zal na de transactie, die nog steeds wordt onderworpen aan goedkeuringen, voortzetten als een zelfstandig bedrijf binnen de Imperial groep.

  Imperial is een Johannesburg-beursgenoteerd, Zuid-Afrikaans gebaseerd internationale groep van bedrijven met een focus op consumenten- en industriële logistiek. Palletways is opgericht in 1994 en inmiddels uitgegroeid tot de grootste aanbieder van palletdistributie in Europa. Palletways is uniek dankzij diens strategisch gepositioneerde netwerk van depots en overslagpunten, waarmee ruim 350 netwerkleden opereren voor klanten door geheel Europa. Palletways levert 8 miljoen pallets per jaar in heel Europa waarbij per dag 38.000 pallets worden verwerkt via ruim 400 depots en 14 hubs in 20 Europese landen: België, Bulgarije, Duitsland, Denemarken, Estland, Frankrijk, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxembourg, Nederland, Oostenrijk , Polen Portugal, Tsjechië, Roemenië, Spanje, Slovakije alsmede het Verenigd Koninkrijk.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088 407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • De Spaanse Aspro Ocio Group koopt International Wellness Resorts

  De Spaanse Aspro Ocio Group koopt International Wellness Resorts van Waterland Private Equity, IWR’s oprichter en het management.

  HVG adviseert de Spaanse Aspro Ocio Group bij de koop van International Wellness Resorts (IWR), eigendom van Waterland Private Equity, IWR’s oprichter en het management. IWR is daarmee eigendom geworden van het Spaanse leisure concern dat onder andere eigenaar is van Deltapark Neeltje Jans, Linneaushof en het Dolfinarium. Ook het management heeft een aandeel verkregen in IWR. IWR vertegenwoordigt thans vijf toonaangevende wellnessbedrijven met vestigingen verspreid over heel Nederland. De organisatie telt meer dan 800 medewerkers en met meer dan 1 miljoen bezoekers op jaarbasis is IWR marktleider in het segment van recreatieve wellness.

 • Heftruckleverancier Toyota Material Handling neemt verhuurbedrijf Vitesse Vorkheftrucks in Rotterdam over

  Vitesse bestaat sinds 1961. Het bedrijf levert een breed scala aan heftrucks en reachstackers voor containerhandling tot hefvermogens van 45 ton. Daarnaast beschikt Vitesse over een huurvloot van 500 machines en werken er 26 mensen bij dit bedrijf. Om de continuïteit te waarborgen zochten de verkopers, bijgestaan door HVG, naar een sterke overnamekandidaat. In Toyota hebben zij een partij gevonden die het specialisme van het familiebedrijf zoveel mogelijk wil waarborgen.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088 407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • Verkoop van KYCnet aan Engels beursgenoteerd bedrijf Equiniti Group

  HVG adviseert Equiniti bij de aankoop van KYCnet B.V., een marktleider in Know-Your-Customer (KYC) technologie en dienstverlening die organisaties helpt nieuwe klanten te verifiëren.

  Equiniti Group plc is een toonaangevende leverancier van technologie gedreven oplossingen aan klanten met behoefte aan complexe en gereguleerde administratie. De overname van KYCnet past in de groeistrategie van Equiniti op het gebied van integratie van schaalbare technologie platformen om gereguleerde en niet-discretionaire diensten te verlenen aan onder andere diverse toonaangevende bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Door de brede toepasbaarheid van de KYC-technologie bij alle anti-witwas applicaties zal Equinit in staat zijn cross selling mogelijkheden te creëren voor reeds bestaande klanten in de sectoren zoals reizen, retail, nutsbedrijven en financiële diensten.

  Equiniti verwerkt £90 miljard aan betalingen per jaar, behandelt 88 miljoen documenten en verwerkt uitbetalingen aan 20 procent van de gepensioneerden in het Verenigd Koninkrijk. Equiniti is een erkende leider in vele markten en zorgt er daarbij voor dat alles soepel verloopt voor een aantal van de grootste banken van het Verenigd Koninkrijk, de bekendste merken alsmede publieke sector organisaties.

  KYCnet is een ervaren Know-Your-Customer (KYC) technologie en diensten leverancier die organisaties helpt om nieuwe klanten te verifiëren. KYCnet's vlaggenschip product is KYC Passport, een ondernemingsgericht werkstroom beheer platform voor retail en B2B klanten acceptatie en due-diligence. KYCnet was het eerste bedrijf dat een 'KYC as a service' model introduceerde en opereert al acht jaar uitsluitend in de KYC sector met een grondige domeinkennis en ervaring in het samenwerken met vooraanstaande financiële instellingen en banken die in heel Europa actief zijn.

  Contactpersoon: Jan Meijerman
  T: 088 407 0237
  E: jan.meijerman@hvglaw.nl

 • SD 1 Holding B.V. neemt Smartwares Security over van Smart Holding

  Smart Holding B.V., dochtervennootschap van onder meer H2 Equity Partners and NPM Capital, verkoopt Smartwares Security aan SD 1 Holding B.V. (welke entiteit eigendom is van informele investeerders en het management). Smartwares Security is één van de grootste en meest succesvolle distributeurs in de Benelux van oplossingen voor camerabeveiliging, toegangscontrole, inbraak- en branddetectie.

 • Smart Holding B.V. verkoopt Smartwares Home Improvement aan Atlantic Capital B.V

  Smart Holding B.V. verkoopt Smartwares Home Improvement aan Atlantic Capital B.V. tezamen met ING Corporate Investments en het management.

  HVG adviseert Smart Holding B.V. bij de verkoop van Smartwares Home Improvement B.V. (SHI) aan Atlantic Capital B.V., tezamen met ING Corporate Investments en het management. Smart Holding is onder andere eigendom van H2 Equity Partners en NPM Capital. SHI is een zelf importerende technische groothandel en levert verfgereedschap, elektra, ijzerwaren en sanitair producten aan non-food en DHZ-retailketens in Nederland en België. Met een omzet van € 86 mio behoort SHI tot de top 3 in haar marktsegment. Naast groei in haar bestaande markten verwacht SHI de komende jaren groei te kunnen realiseren in Duitsland en Frankrijk. Atlantic Capital zal het management van SHI actief ondersteunen bij haar groeidoelstellingen, zowel autonoom als door middel van overnames.

 • Verkoop Van den Anker Groep aan Zuid-Afrikaans beursgenoteerd bedrijf IMPERIAL Group

  HVG adviseert IMPERIAL Logistics International bij de aankoop van het Nederlandse logistieke bedrijf voor gevaarlijke goederen Van den Anker.

  IMPERIAL Logistics International breidt middels deze overname haar activiteiten op het gebied van de opslag en distributie van verpakte chemicaliën in de Benelux uit. Als volle dochtermaatschappij van het beursgenoteerde Zuid-Afrikaanse IMPERIAL Holdings Limited is IMPERIAL Logistics International B.V. & Co. KG verantwoordelijk voor de coördinatie en aansturing van alle internationale logistieke activiteiten buiten Afrika. Het dienstenpakket van IMPERIAL Logistics International met hoofdkantoor in Duisburg is in twee divisies gebundeld: in de divisie IMPERIAL Transport Solutions zijn de transportdiensten van het bedrijf wat betreft Shipping en Road ondergebracht. De divisie IMPERIAL Supply Chain Solutions omvat alle diensten op het gebied van Contract Logistics, Contract Manufacturing en Warehousing voor de sectoren Automotive, Industrial, Retail en Chemicals. Met 7500 medewerkers behaalt IMPERIAL Logistics International een omzet van 1,2 miljard EUR op 150 locaties. Het familiebedrijf Van den Anker begon in 1986 met de chemische logistiek, eerst met transport en opslag van gewasbeschermingsmiddelen. Een magazijn voor gevaarlijke stoffen met kleinere brandsecties en een blusinstallatie was toen in Nederland nog een zeldzaamheid. De 150 medewerkers leveren complexe diensten voor klanten in de branches farmacie, cosmetica, landbouwchemie, lakken en verven, chemische reiniging en de automobielsector.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088 407 0228
  E: Sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • De Hoge Dennen Capital verwerft meerderheidsbelang in myBrand

  Omschrijving
  HVG adviseert De Hoge Dennen Capital bij de verwerving van een meerderheidsbelang in SAP-dienstverlener myBrand. De Hoge Dennen Capital zal myBrand faciliteren bij de realisatie van de strategie en het voortzetten van de missie om ‘best gewaardeerde dienstverlener in het vakgebied’ te zijn.

 • PartsPoint Holding B.V. neemt de automotive activiteiten van Groothandel Delftechniek over

  HVG en EY Tax hebben PartsPoint Holding B.V. bijgestaan bij de overname van automotive gerelateerde activiteiten van Groothandel Delftechniek B.V.

  PartsPoint is een dochtermaatschappij van AutoBinck Holding N.V en vormt zelf het moederbedrijf van ketengrossier Brezan Automaterialen. PartsPoint en haar dochtermaatschappijen houden zich bezig met het importeren, distribueren, verkopen en promoten van auto-onderdelen en auto-accessoires voor de automotive aftermarket. Groothandel Delftechniek splitst haar onderneming op in automotive activiteiten, bestaand uit de automaterialengrossiers, en industriële activiteiten en verkoopt haar automotive activiteiten. PartsPoint neemt de activiteiten van de vestiging van Groothandel Delftechniek in Delfzijl over. De automotive activiteiten van de vestigingen van Groothandel Delftechniek in Assen en Groningen worden overgenomen door grossier Dabeko B.V. Met de overname vergroot PartsPoint de netwerkdichtheid van haar grossiersnetwerk. Daarnaast gaat PartsPoint als automotive onderdelendistributeur van automaterialen een samenwerking aan met grossier Dabeko.

  Contactpersoon: Antoinette van Beest-de Mul
  T: 088 407 0262
  E: antoinette.van.beest@hvglaw.nl

 • Shared Parts Services neemt de automotive activiteiten van USN-Centuri B.V. over

  HVG en EY staan Shared Parts Services bij in de overname van automotive activiteiten van USN-Centuri B.V. en het most-preferred distributeurschap van Shared Parts Services voor het zusterbedrijf van USN-Centuri B.V.: Kwik-Fit

  Shared Parts Services is een dochtermaatschappij van AutoBinck Holding N.V. en vormt onderdeel van ketengrossier Brezan Automaterialen. Shared Parts Services houdt zich bezig met het importeren, distribueren, verkopen en promoten van auto-onderdelen en auto-accessoires voor de automotive aftermarket. USN-Centuri is gespecialiseerd in het importeren en distribueren van uitlaatsystemen, katalysatoren, accu's en schokdempers en beoogt met haar 38 regionale vestigingen in Nederland en België haar klanten te bedienen volgens het "one-stop-shop-principe". Met de overname van de automotive activiteiten van USN-Centuri vergroot Shared Parts Services haar netwerkdichtheid en daarmee haar onderdelenbeschikbaarheid en wordt zij most-preferred distributeur van het zusterbedrijf van USN-Centuri, te weten Kwik-Fit Netherlands B.V.

  Contactpersoon: Antoinette van Beest-de Mul
  T: 088 407 0262
  E: antoinette.van.beest@hvglaw.nl

 • REMONDIS Nederland neemt Dusseldorp Groep over

  HVG staat REMONDIS Nederland bij in de overname van Dusseldorp Groep en de verkoop van Dusseldorp Holding Infra, Sloop en Milieutechniek.

  REMONDIS Nederland neemt 100% van de aandelen in Dusseldorp Groep over. Na deze overname verkoopt REMONDIS de bouw- en sloopactiviteiten van Dusseldorp Holdings Infra, Sloop en Milieutechniek door aan een lokale Nederlandse bouwonderneming, Reinteninfra B.V. REMONDIS is één van de grootste private dienstverlenende ondernemingen op het gebied van recycling, service en waterbehandeling en levert deze diensten aan ongeveer 30 miljoen mensen. Door de overname van Dusseldorp Groep verwerft REMONDIS onder andere locaties in Lichtenvoorde, Doetinchem, Nijmegen, Ermelo, Nijkerk en Hardenberg, 383 medewerkers op het gebied van recycling en waterbehandeling en meer dan 180 bedrijfsvoertuigen. De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

  Contactpersoon: Hendrik-Jan Bleijerveld
  T: 088 407 0405
  E: hendrik-jan.bleijerveld@hvglaw.nl

 • HVG en EY staan PartsPoint bij in de overname van een meerderheidsbelang in AD Benelux

  HVG en EY hebben PartsPoint Holding B.V. bijgestaan bij de overname van een meerderheidsbelang in automotive onderdelendistributeur Autodistribution Benelux N.V.

  PartsPoint is een dochtermaatschappij van AutoBinck Holding B.V en vormt zelf het moederbedrijf van ketengrossier Brezan Automaterialen. PartsPoint en haar dochtermaatschappijen houden zich bezig met het importeren, distribueren, verkopen en promoten van auto-onderdelen en auto-accessoires voor de automotive aftermarket. AD Benelux is onderdeel van het internationale AD netwerk van gerenommeerde leveranciers van automaterialen, gereedschappen en equipment en is met een breed assortiment, haar logistieke netwerk en technische ondersteuning een belangrijke leverancier voor de automotive aftermarket. Met de verkrijging van een meerderheidsbelang in AD Benelux bieden de elkaar complementerende automaterialen leveranciers PartsPoint en AD Benelux een volledig assortiment aan grossiers tegen concurrerende voorwaarden in een netwerk van distributiecentra en depots. PartsPoint en AD Benelux investeren daarnaast in een uitbreiding van depots om de netwerkdichtheid en daarmee onderdelenbeschikbaarheid te vergroten.

  Contactpersoon: Antoinette van Beest-de Mul
  T: 088 407 0262
  E: antoinette.van.beest@hvglaw.nl

 • Sale of Wijdeven Inductive Solutions to Swiss exchange-listed company Phoenix Mecano Group

  HVG advises the shareholder of Wijdeven Inductive Solutions with the sale of the company to Phoenix Mecano with effect from 1 August 2015.

  Wijdeven is a modern, dynamic and technology driven company with an experience of 75 years and is currently divided over two facilities in Oirschot en Ter Apel. Wijdeven is competent in areas of engineering, production and sales of coils, transformers, power supplies and electro mechanics. Besides own facilities in The Netherlands Wijdeven has co-activities in Eastern Europe and Far East via partnerships. The Phoenix Mecano Group is an exchange-listed company with a leading position in sales and production of technical components for industrial applications. With the takeover, Wijdeven strengthens its position and gains opportunities for growth in the international market. This also gives it access to extensive production facilities abroad and specialized knowledge on the development of inductive components.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088 407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • Aandeelhouders van Rotterdam Harbour Holding verkopen 80% van de aandelen aan onderdeel Singapore Post

  HVG adviseert de aandeelhouders van Rotterdam Harbour Holding, gespecialiseerd in consolidatie en expeditie diensten, bij de verkoop van 80% van de aandelen in het kapitaal van de vennootschap aan Famous Holdings, onderdeel van Singapore Post, toonaangevende leverancier van logistieke en e-commerce oplossingen in Singapore en de bredere Oost- en Zuidoost-Azië regio. De levering vond plaats op 14 juli 2015.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088 407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • Algemeen Belang verkoopt Algemeen Belang Verzekeringen N.V. en Algemeen Belang Uitvaartverzorging B.V. aan coöperatie Dela

  HVG staat Algemeen Belang bij in de verkoop van Algemeen Belang Verzekeringen N.V. en Algemeen Belang Uitvaartverzorging B.V. aan coöperatie Dela.

  HVG staat Algemeen Belang bij in de verkoop van alle aandelen in het kapitaal van Algemeen Belang Verzekeringen N.V. en de gefaseerde verkoop van de aandelen in het kapitaal van Algemeen Belang Uitvaartverzorging B.V. aan coöperatie Dela, waarbij Dela in 2015 een minderheidsbelang van 30% van de aandelen in het kapitaal van Algemeen Belang Uitvaartverzorging B.V. zal verwerven en in 2018 de overige 70% van de aandelen. Door de samenwerking met coöperatie Dela wordt het daarnaast mogelijk een nieuw uitvaartcentrum en crematorium te bouwen in de gemeente Groningen. Algemeen Belang is al tientallen jaren een vertrouwde naam in Noord Nederland. Sinds de start in 1933 groeide de organisatie uit tot een eigentijdse uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088 407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • HVG adviseert Orangefield bij overname activiteiten van Whitehall Management Services

  Whitehall Management Services (WMS) was de Nederlandse dochtervennootschap van Whitehall, het Real Estate Investment fonds van investment bank Goldman Sachs en ondersteunde de bank haar Real Estate & Infrastructure fonds in Nederland. Met de overname van Whitehall Management Services door Orangefield vanaf maart 2015 wordt een versterking gerealiseerd van hun gezamenlijke activiteiten. WMS brengt veel significante expertise met zich mee en het huidige en toekomstige Goldman Sachs Real Estate & Infrastructure portfolio zal bedient blijven.

 • De aandeelhouders van familiebedrijf Rolloos verkopen Rolloos Holding B.V. aan Top Side Industries Group B.V.

  HVG Advocaten en IMAP DB&S staan de aandeelhouders van familiebedrijf Rolloos en Top side Offshore Technology bij in de verkoop van Rolloos Holding B.V. en hun dochtervennootschappen aan Top Side Industries Group B.V

  Rolloos Systems is een jong en dynamische onderneming dat zich specialiseert in machinebesturing met of zonder 3D GPS, weegtechniek en overlastbeveiliging (LMB) voor hijs- & hefwerktuigen en grondverzet materieel in diverse branches en industrieën; van staalindustrie, grondverzet, bouw, milieu, infra en logistiek tot en met olie- en gas winning. In het begin van de jaren 70 is Rolloos begonnen met het ontwikkelen, leveren en onderhouden van last moment beveiligingen (LMB) en weegsystemen voor hijs- en hefwerktuigen. Door de jaren heen zijn vele producten aan het assortiment toegevoegd, zoals CCTV camera systemen, en heeft Rolloos zich ontwikkeld tot een multidisciplinaire organisatie binnen zowel de onshore als de offshore markt.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088 407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • Fraledo B.V., Snoopjack B.V. en Circata B.V. verkopen ADB Cool Services B.V. en Waalhof Beheer B.V. aan Agro Merchants Group

  AGRO Merchants Group, Circata B.V., Snoopjack B.V. en Fraledo B.V. hebben bekendgemaakt dat ADB Cool Company B.V. (ADB) aan de portefeuille van AGRO Merchants Group zal worden toegevoegd. De verkoop van ADB aan AGRO Merchants Group zal het aanbod van oplossingen, commodity expertise en het aantal locaties van het AGRO Merchants Group netwerk vergroten.
  ADB Cool Company is een familiebedrijf dat meer dan 80 jaar bestaat. De eerste activiteit was het koelen en opslaan van de Westlandse druiven. Het bedrijf ligt in het agrarisch logistieke hart van zuidwest Nederland in het Westland vlakbij de Rotterdamse haven. ADB is gespecialiseerd in de vrucht logistieke sector waarin het een uitgebreid scala van services aanbiedt, waaronder: Inbound transport, warehousing, inspecties, ompakken, retail etikettering en andere diensten met toegevoegde waarde. ADB Cool Company beschikt over moderne faciliteiten voor het bewaren, behandelen en logistiek afhandelen van bederfelijke producten.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088 407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • Prime Technology stapt in Forcare met groei-financiering

  HVG adviseert Forcare, ontwikkelaar van eHealth-software, bij het aantrekken van 5 miljoen euro groeifinanciering, door uitgifte van aandelen.

  HVG adviseert Forcare, ontwikkelaar van eHealth-software, bij het aantrekken van 5 miljoen euro groeifinanciering van Prime Ventures, een toonaangevend technologisch venture capital fonds in Europa, door uitgifte van aandelen. De levering vond plaats op 9 april 2015. Het team van HVG bestond uit Sijmen de Lange en Goran Abdulla. Dealmaker Sijmen merkt op: "Forcare is hoogtechnologisch en een winnaar van de toekomst. Wij als HVG zijn trots voor Forcare te kunnen werken. De transactiedocumentatie is in razendsnel tempo afgerond in prettige samenwerking met Prime en Jones Day. In het M&A traject, maar ook op het gebied van ICT, data privacy en cloud solutions, kunnen wij met onze specialisten alle juridische diensten leveren die Forcare voor haar groei zoekt."

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088 407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • Marico verkoopt Scheepvaart - en Handelmaatschappij "Marico" en Uniteam Projects aan Broekman

  HVG adviseert Marico bij de verkoop van de aandelen in Scheepvaart- en Handelmaatschappij "Marico" en Uniteam Projects aan Broekman.

  HVG adviseert Marico, actief in de logistieke en scheepvaart industrie, bij de verkoop van de aandelen in Scheepvaart- en Handelmaatschappij "Marico" en Uniteam Projects aan Broekman, een grote logistieke dienstverlener. De levering vond plaats op 18 december 2014.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088 407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • HVG adviseert HOYER, Bertschi en Hupac bij het verkrijgen van een deelneming in RSC Rotterdam

  HVG adviseert HOYER, Bertschi en Hupac bij het verkrijgen van een deelneming in RSC Rotterdam.

  HVG heeft de international transportondernemingen HOYER,Bertschi en Hupac geassisteerd bij de verwerving van hun joint venture deelneming in de rail terminal RSC Rotterdam. HOYER, Bertschi en Hupac hebben samen met DB Schenker Rail (een dochter van Deutsche Bahn) 100% van de aandelen in RSC Rotterdam. Hiermee wordt beoogd de terminal breder en slagvaardiger te positioneren in de markt. Ook in de nieuwe aandeelhoudersamenstelling blijft RSC opereren als een neurale terminal. HVG heeft bij de totstandkoming van de transactie nauwe afstemming gehad met het Havenbedrijf Rotterdam.

  Contactpersoon: Antoinette van Beest-de Mul
  T: 088 407 0262
  E: antoinette.van.beest@hvglaw.nl

 • HVG en EY adviseren De Nijman Holding bij overname van Esbro door PWH Gruppe

  HVG en EY adviseren De Nijman Holding B.V. bij de overname van Esbro Beheer B.V. door PWH Gruppe.

  Met de overname van Esbro Beheer B.V. door Paul Wesjohann & Co. GmbH III wordt een strategische versterking gerealiseerd van hun gezamenlijke activiteiten op de Nederlandse markt. PWH Gruppe heeft een meerderheidsbelang in Esbro Beheer B.V. uit Doetinchem verworven en versterkt zo haar marktpositie in de pluimveeslachterijen annex verwerkingsbedrijven. Met de overname realiseert De Nijman Holding B.V. zijn doelstellingen tot groei en continuïteit van Esbro en tegelijk past deze overname perfect in de strategie van de PHW Gruppe, waar Paul Wesjohann onderdeel van uitmaakt.

  Contactpersoon: Hendrik-Jan Bleijerveld
  T: 088 407 04 05
  E: hendrik-jan.bleijerveld@hvglaw.nl

 • Remondis neemt bedrijfsafvalophaal activiteiten over van Twente Milieu

  HVG heeft Remondis Nederland bijgestaan bij de overname van de activiteiten betreffende het ophalen van bedrijfsafval van Twente Milieu NV.

  In het kader van de Wet Markt en Overheid heeft Twente Milieu NV, waarvan diverse gemeenten aandeelhouder zijn, haar ophaalactiviteiten van bedrijfsafval aan Remondis Nederland BV verkocht. Deze activiteiten versterken de positie van Remondis in het oosten van Nederland.

  Contactpersoon: Hendrik-Jan Bleijerveld
  T: 088 407 04 05
  E: hendrik-jan.bleijerveld@hvglaw.nl

 • Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën B.V. verkoopt meerderheidsbelang in deelneming Schouten Sicherheit International GmbH aan Howden Broking Group

  Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën B.V. en minderheidsaandeelhouders verkopen een meerderheidsbelang in deelneming Schouten Sicherheit International GmbH aan Howden Broking Group (dochtermaatschappij van Hyperion).

  HVG en Orrick hebben Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën B.V. en de minderheidsaandeelhouders bijgestaan in de verkoop van een meerderheidsbelang in deelneming Schouten Sicherheit International GmbH aan de Howden Broking Group. Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën houdt zich als assurantietussenpersoon bezig met het (verlenen van advies met betrekking tot) verzekeren, administratie ten aanzien van verzekeringen evenals het afhandelen van ontstane schade. De focus ligt daarbij op bedrijfscontinuïteit, compliance, mobiliteit, personeel, pensioen en financiële risico's. Haar voormalige deelneming Schouten Sicherheit International GmbH is als assurantietussenpersoon actief op de gebieden sport, specifieke risico's, film en televisie, entertainment, vastgoed en industrie en commercie en heeft vijf vestigingen in Duitsland. Met de verkrijging van een meerderheid in Schouten Sicherheit International GmbH vergroot Howden Broking Group haar aanwezigheid op de Duitse markt, verdubbelt zij de grootte van haar Duitse segment tot meer dan 150 werknemers en groeit de jaaromzet tot meer dan 40 miljoen. De overname stelt Schouten Sicherheit International GmbH in staat ten behoeve van haar klanten haar internationale bereik te vergroten en haar internationale diensten te versterken. HVG: Sijmen de Lange & Elles Rutjes Orrick: Oliver Duys, Sven Greulich & Stefan Schultes – Schnitzlein

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: +31 (0)88-407 0228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • Partspoint neemt grossiers Staadegaard Automotive en Technische Centrale over

  HVG en EY staan Partspoint bij in de overname van grossiers Staadegaard Automotive en Technische Centrale.

  PartsPoint is een dochtermaatschappij van AutoBinck Holding B.V en vormt zelf het moederbedrijf van ketengrossier Brezan Automaterialen. PartsPoint en haar dochtermaatschappijen houden zich bezig met het importeren, distribueren, verkopen en promoten van auto-onderdelen en auto-accessoires voor de after market. Door de overname van Staadegaard Automotive en Technische Centrale vergroot PartsPoint zijn retailverkoopvolume van circa 110 miljoen euro naar circa 175 miljoen euro. Staadegaard Automotive en Technische Centrale zullen worden geïntegreerd in een aparte onderneming, naast Brezan Automaterialen, en zullen onder hun eigen naam blijven opereren. Staadegaard Automotive en Technische Centrale hebben gezamenlijk 34 vestigingen in Nederland. De integratie van Staadegaard Automotive en Technische Centrale wordt vergemakkelijkt doordat de bedrijven al jaren intensief met elkaar samenwerken, onder meer op gebieden als inkoop & ICT. De overname brengt voor PartsPoint met name een uitbreiding van de inkoopkracht met zich mee. Voor Staadegaard Automotive en Technische Centrale is de overname met name ingegeven uit overwegingen ten aanzien van schaalvergroting en het geloof in een twee-staps model waarbij integratie plaatsvindt tussen importeurs en grossiers.

  Contactpersoon: Antoinette van Beesd-de Mul
  T: +31 88 407 02 62
  E: antoinette.van.beest@hvglaw.nl

 • Hobré Instruments BV overgenomen door AAC Capital Benelux

  HVG heeft het management van Hobré Instruments BV geassisteerd bij de verkoop van een meerderheidsbelang in Hobré Instruments BV van Parcom Capital Management BV aan AAC Capital Benelux Fund III Coöperatieve W.A. Hobré Instruments BV is een toonaangevende internationaal opererende onderneming in de markt voor proces-analyser technologie.

  HVG heeft het management van Hobré Instruments BV geassisteerd bij de verkoop van een meerderheidsbelang in Hobré Instruments BV van Parcom Capital Management BV aan AAC Capital Benelux Fund III Coöperatieve W.A. Hobré Instruments BV is een toonaangevende internationaal opererende onderneming in de markt voor proces-analyser technologie. De belangrijkste afnemers bevinden zich in de olie- en gassector en in de voedingsmiddelenindustrie. Hobré ontwikkelt, levert en onderhoud proces-analysers voor on-line toepassingen en heeft expertise op het gebied van sample conditioning systemen, meetinstrumenten en complete analyserhuizen.

 • HVG adviseert Martens Shipping bij joint venture met Abis

  HVG en EY Law Noorwegen hebben het Noorse Martens Shipping bijgestaan met de advisering omtrent een strategische samenwerking met ABIS Shipping.

  Martens Shipping, een Noorse onderneming met jarenlange ervaring op het gebied van services in de scheepsindustrie, en ABIS Shipping, een Nederlands bedrijf dat schepen in eigendom heeft en exploiteert, hebben een samenwerking opgezet met betrekking tot de exploitatie van twee schepen. Deze samenwerking is vorm gegeven door middel van een gezamenlijk eigendom van de schepen. De ervaring van Martens en het eigendom van ABIS van de schepen zijn complementair aan elkaar en vormen een waardevolle strategische samenwerking. Martens werd in de transactie bijgestaan door HVG en EY Law Noorwegen.

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088-4070228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • HVG en EY staan Tokheim Netherlands B.V. bij in het overnameproces van Ingenieursbureau B Q Projects B.V.

  Aanbieder van brandstofretailoplossingen Tokheim Netherlands B.V. neemt het in bouw- en onderhoud van tankstations gespecialiseerde Ingenieursbureau B Q Projects B.V. over

  HVG en EY hebben Tokheim Netherlands B.V. bijgestaan in het overnameproces van Ingenieursbureau B Q Projects. Tokheim Netherlands B.V. is één van 's werelds grootste aanbieders voor oplossingen in de retail van brandstoffen. De overname van Ingenieursburo B Q Projects B.V. biedt Tokheim een uitbreiding en nadere ondersteuning van haar diensten met betrekking tot het ontwerp- en tekenwerk, advies dienaangaande, de benodigde vergunningaanvragen en projectbegeleiding ten aanzien van de de bouw en verbouw alsmede het onderhoud van tankstations./p>

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088-4070228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl

 • Stagro Beheer verkoopt Stagro Hydraulics aan Neptune Marine

  HVG adviseert Stagro Beheer B.V. bij de verkoop van Stagro Hydraulics B.V.

  HVG adviseert Stagro Beheer B.V. bij de verkoop van Stagro Hydraulics B.V., een wereldwijd opererende onderneming op het gebied van ontwikkeling, onderhoud, revisie en modificatie van hydraulische systemen voor met name de maritieme sector (offshore- en baggerindustrie), aan de Neptune Marine groep (De Kok Beheer Hardinxveld B.V.).

  Contactpersoon: Bart Wolters
  T: +31 (0)88-407 0204
  E: bart.wolters@hvglaw.nl

 • Coöperatie N.P.R.C. neemt Overmeer Transport Group over

  HVG adviseert Coöperatie N.P.R.C. (Nederlandse Particuliere Rijnvaart-Centrale Coöperatie U.A.) bij overname collega vervoerder Overmeer Transport Group

  HVG heeft coöperatie NPRC, bestaande uit circa 85 binnenvaartschepen, bijgestaan bij de overname van de vervoerder over water Overmeer. Overmeer is gevestigd in drie landen: Nederland, Duitsland en Frankrijk. Overmeer is een familiebedrijf goed voor het vervoer van 4 miljoen ton droge lading. Als gevolg van de overname verstevigt NPRC samen met Overmeer haar ladingspakket naar 11 miljoen ton droge lading per jaar en ontstaat de grootste Nederlandse vervoerder over water. Sijmen de Lange (HVG Law): "Deze overname was met name bijzonder door de vele marktspecifieke aspecten die aan bod kwamen tijdens de besprekingen en die vervolgens tevens zijn verwerkt in de juridische documentatie. HVG is vanouds goed ingevoerd in de intermodale vervoersmarkt. Ook de internationale setting van de over te nemen onderneming, waaronder de overdrachten van de ondernemingen in Duitsland en Frankrijk, maakten deze overname een interessante en vooral dynamische transactie."

  Contactpersoon: Sijmen de Lange
  T: 088-4070228
  E: sijmen.de.lange@hvglaw.nl